Nieuwbouw Bedrijfsgebouw Vroom Wijchen

Nieuwbouw bedrijfsgebouw Vroom

Bijsterhuizen 21-24
Wijchen

Nieuwbouw bedrijfsgebouw Wijchen

In 2007 heeft Vroom BV, een specialist in funderingstechnieken, de opdracht bij ons neergelegd om een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen te verzorgen.

Naast het ontwerp hebben wij de vergunningsprocedures, de constructie, de aanbesteding en de bouwbegeleiding voor onze rekening genomen. In juni 2008 is dit bedrijfspand opgeleverd.

Kenmerkend aan dit pand is het ronde metselwerk wat schuin naar voren komt.

Verbouw klooster Bennebroek tot woongebouw

Verbouw St. Lucia Klooster tot complex luxe appartementen

Schoollaan 70
Bennebroek

Verbouw Klooster

Het klooster in Bennebroek heeft nog heel lang dienst gedaan als nonnenklooster. Uiteindelijk is er door een initiatiefnemer het plan bedacht luxe appartementen in het complex te realiseren. Door de unieke vorm van het gebouw is ieder appartement anders en heeft het speelse indelingen.

Naast de functieomzetting en wijziging indeling is het gebouw gerestaureerd en heeft er een funderingsherstel plaatsgevonden.

Nieuwbouw karakteristieke schuur Gemeente Waterland

Nieuwbouw schuur

Gemeente Waterland

Nieuwbouw wagenschuur

In de Gemeente Waterland is aan de achterzijde van een perceel deze schuur gebouwd. De nieuwe schuur, welke dienst gaat doen als garage, is voorzien van karakteristieke elementen zoals donker gebeitste houten delen en blank douglashouten draagconstructie, maar ook van semi-moderne elementen zoals de stalen schuifdeuren.

Nieuwbouw bedrijfspand Schelphoek Hoorn

Nieuwbouw bedrijfsgebouw Habbeké Shipyard

Schelphoek 103
Hoorn

Habbeké Shipyard

In 2016 is het nieuwe bedrijfsgebouw van Habbeké Shipyard opgeleverd. Het gebouw is gesitueerd op het bedrijventerrein De Schelphoek welke speciaal is opgezet voor nautische bedrijven.

Kenmerkend aan het gebouw zijn de groene en rode banden wat knipoog is naar het boeg en bakboord van een schip.

Habbeké Shipyard is gespecialiseerd in het bouwen van de snelle vaartuigen voor bijvoorbeeld de reddingsbrigade.

Uitbreiding kinderWORLD Almere

Uitbreiding kinderopvang kinderWORLD

Audioweg 5
Almere

Kinderdagverblijf Almere

Bij een van de belangrijkste uitvalwegen van Almere is de kinderopvang kinderWORLD gesitueerd. In verband met het grote tekort aan opvangplaatsen is er een grote uitbreiding gebouwd waardoor de capaciteit uiteindelijk verdubbelde.

Na de uitvoering van deze uitbreiding is er plek voor 450 kinderen.

Restauratie naar Hotel-Wellness Fort Nekkerweg

Fort Nekkerweg (Stelling van Amsterdam)

Fort Resort Beemster

Nekkerweg 24
Zuidoostbeemster

Verbouw monumentaal fort tot modern wellness resort

Het resort is opgeleverd in 2012 en is ondergebracht in een fortcomplex welke oorspronkelijk is gebouwd in 1913. Dit fort maakte vroeger onderdeel uit van de stelling van Amsterdam. Het resort “Fort Resort Beemster" omvat een spa-wellness centre met een bijbehorend  hotel.

Het oude complex is aan de achterzijde ondergronds uitgebreid. Het ondergronds uitbreiden is gedaan om het oude fort in zijn waarde te laten en visueel het bouwwerk niet aan te tasten. De spa en wellness bevinden zich voornamelijk in de uitbreiding. De Wellness omvat onder andere een binnen- en een buitenzwembad, whirlpools, meerdere sauna’s en stoombaden. Naast de wellness zijn er twee restaurants, conferentiezaal en hotel aanwezig.

Wij hebben voor dit plan de opdrachtgever bijgestaan in het ontwerptraject. Daarnaast hebben wij de vergunningsaanvraag gedaan en de hiervoor benodigde documenten opgesteld. Voor dit plan hebben wij onder andere de volgende vergunningen/procedures verzorgd: Welstand, monumenten, bouwen, brandweer, milieu en water. Verder hebben wij het construeren van de volgende  constructieve elementen gedaan: Betonnen entreebrug, de laadkuil, de tunnel ten behoeve van bevoorrading, de kelder (900  m2), twee zwembaden en de ondergrondse aanbouw van nog eens 900 m2.

Nieuwbouw Praxis Sneek

Nieuwbouw Praxis

Kolenbranderstraat 1
Sneek

Nieuwbouw bouwmarkt Praxis Sneek

EWP heeft voor opdrachtgever Corlijnen BV de bouwkundige uitwerking, de constructie, aanbesteding en de bouwbegeleiding verzorgd.

Het pand bestaat uit een kantoor met een bijbehorende gebouw ten behoeve van de winkel. Het pand staat aan de Kolenbranderstraat in Sneek, het bedrijventerrein langs de Hemmen en de Rijksweg A7. Het nieuwe pand is gepositioneerd tussen meerdere vrijstaande bedrijfsgebouwen.

Het karakter van het kantoor is strak en modern, de gevel is afgewerkt met sierpleisterwerk. De bedrijfshal voor de winkel bestaat uit een combinatie van gevelbeplating en Rodecapanelen. De oplevering van het pand was in 2012.

Het vloeroppervlak van het pand bedraagt 5000 m2.

Nieuwbouw kantoor Oslohaven Purmerend

Nieuwbouw Oslohaven Purmerend

DHV Accountancy &
TEKZ Belastingadviseurs

De draagconstructie als net om het gebouw gespannen

Wij hebben voor de opdrachtgevers DHV en TEKZ het ontwerp, de bouwkundige uitwerking, de constructie en de aanbesteding/bouwbegeleiding verzorgd.

Het kantoor, welke staat in een groenstrook langs de Rijksweg A7, is gepositioneerd in een rij van vrijstaande kantoorgebouwen. Het karakter van het kantoor heeft een transparant uiterlijk op de begane grond met accenten van weidevogels in een open groene ruimte.

De draagconstructie van het gebouw bevindt zich aan de buitenzijde, dit is het net wat als het ware om het gebouw is gespannen. Deze constructie, opgebouwd uit stalen U- en kokerprofielen dragen het gehele gebouw.

Het vloeroppervlak van het pand bedraagt 500 m2.

Nieuwbouw Westerstraat 65 Purmerend

Nieuwbouw Westerstraat 65 Purmerend

Intertoys Purmerend

Nieuwbouw speelgoedwinkel en appartementen

Voor de speelgoedwinkel Intertoys aan de Westerstraat is een nieuw onderkomen gebouwd. In de binnenstad was dit project één van de eerste in het kader van “Wonen boven Winkels".  Boven veel winkels in de binnenstad bevond zich leegstaande en niet gebruikte woonruimte. De binnenstad was na sluitingstijd uitgestorven. Op deze locatie zijn er 15 woningen boven de winkel gerealiseerd en heeft het er zo zijn steentje aan bijgedragen aan de leefbaarheid in de binnenstad.

Voor dit plan hebben wij, in opdracht van Cruijff Speelgoed, van ontwerp, vergunningen, constructie, aanbesteding en bouwbegeleiding uitgevoerd.

Nieuwbouw bouwmarkt Edam

Nieuwbouw bedrijfspand Edam

Multimate Edam

Nieuwbouw Multimate Edam

In opdracht van de familie Everaars hebben wij van het nieuw te bouwen bedrijfsgebouw het gehele traject, van ontwerp tot en met de uitvoering, verzorgd. Uiteraard ook inclusief de constructie, de aanbesteding en de vergunningsaanvragen.

Het pand is eind 2009 opgeleverd en is er een Multimate in gevestigd.