Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster

Verbouw monumentaal fort tot modern wellnessresort.

Het resort is opgeleverd in 2012 en is ondergebracht in een fortcomplex welke is gebouwd in 1913. Dit fort maakte vroeger onderdeel uit van de stelling van Amsterdam. Het resort omvat een spa-wellnesscenter met een bijbehorend  hotel.

Het oude complex is aan de achterzijde ondergronds uitgebreid. Het ondergronds uitbreiden is gedaan om het oude fort in de oorspronkelijke staat te behouden. De spa en wellness bevinden zich voornamelijk in die uitbreiding. De Wellness omvat onder andere een binnen- en een buitenzwembad, whirlpools, meerdere sauna’s en stoombaden. Naast de wellness is er een groot restaurant, conferentiezaal en hotel aanwezig.

Wij hebben voor dit plan de opdrachtgever bijgestaan in het ontwerptraject. Daarnaast hebben wij de vergunningsaanvraag gedaan en de hiervoor benodigde documenten opgesteld. Voor dit plan hebben wij onder andere de volgende vergunningen/procedures verzorgd: Welstand, monumenten, bouwen, brandweer, milieu en water. De constructie hebben wij berekend en uitgetekend van de volgende  constructieve elementen: Brug, laadkuil, tunnel ten behoeve van bevoorrading, kelder (900  m2), twee zwembaden en de ondergrondse aanbouw van nog eens 900 m2.